Жорстоко вбив дружину й сина, а потім порізав собі вени. У Москві убили криворожанку та її синочка

РЕЗОНАНС
06.03.19 - 12:25

Жорстоке подвійне вбивство, яке днями сталося в Москві, коли українець, ймовірно, убив своїх дружину з сином і перерізав собі вени, сколихнуло українське суспільство. Як нам стало відомо, загиблі жінка й дитина були криворіжцями. Наразі їхні родичі потребують допомоги, щоб доправити тіла до Кривого Рогу. 

Нагадаємо, рано-вранці 2 березня у Москві громадянин України, 34-річний Сава Нікітін, убив свою дружину Марію Матвєєву та 5-річного сина Марка.

За попередніми даними, своєму синові чоловік наніс не менше 70 колото-різаних ран, а дружину вбив ударом важкого предмета по потилиці. Загиблій жінці було 29 років.

В Україні чоловік три з половиною року працював пожежним, а в 2014-2015 роках влаштувався охоронцем у приватне підприємство. Потім родина переїхала до Росії. Тіла сина і дружини були виявлені в квартирі на північному сході Москви, де проживала сім'я. Сам підозрюваний спробував накласти на себе руки, перерізавши вени.

Як повідомляють ЗМІ з посиланням на джерела в поліції, ймовірного вбивцю помістили в охоронюваний блок лікарні, зараз лікарі оцінюють його стан як "відносно задовільний".

 

У передсмертній записці Нікітін зізнався в любові до сина Марка, а на підлозі квартири, де стався злочин, залишив напис кров'ю "Я тебе породив, я тебе і вб'ю", а на підвіконні – "Юда – Маша" (вбиту дружину звали Марією).

За день до вбивства, Нікітін склав заповіт, який завірив у нотаріуса. Все своє майно він залишив батькові Олександру Нікітіну, який, за даними російських ЗМІ, є письменником з Ялти.

 

Друзі жорстоко вбитої Марії Матвєєвої обурені тим, що загиблу дівчину звинувачують у провокуванні чоловіка – мовляв, вона "пиляла" його через гроші. За словами її знайомих, Маша була світлою людиною. І всі, хто з нею спілкувався останнім часом, стверджують, що в родині панували любов і розуміння, - пише OBOZREVATEL.

"Маша - добра, світла, позитивна людина. Вона ніколи нікого не образить, дуже хороша мама. І її син, Марк, теж гарний хлопчик",  розповіла одна зі знайомих молодої жінки.

Однокурсниця загиблої повідомила, що Марія хотіла стати журналістом. "Вона навчалася в Московському фінансово-юридичному інституті на факультеті журналістики. Дуже весела, світла дівчина. І дуже відповідальна, виконувала всі завдання під час навчання, вчилася добре",  згадує подруга.

Сім'я декілька років тому переїхала в Москву і жила в квартирі літньої родички Марії. Дівчина працювала в Московському федеральному центрі "Мої документи".

Друзі кажуть, що заяви батька Сави про те, що Марія могла спровокувати його на вбивство – дурощі і марення.

 

А тим часом у соцмережах криворіжці просять у земляків допомоги для Світлани Матвєєвої - матері загиблої криворожанки, яку добре знають у нашому місті.

"Прошу всіх небайдужих людей допомогти впоратися з горем прекрасній людині, висококваліфікованому педіатру, яка вилікувала сотні діток, Світлані Матвєєвій, - пише користувачка Марина Махнік. -  2 березня Світлана Борисівна втратила доньку Марію і онука Марка. Зараз тіла загиблих знаходяться у Москві, для перевезення тіл до Кривого Рогу потрібні колосальні гроші, яких у жінки просто немає. Звертаюся до всіх, хто знає цього чудового лікаря, і тих, хто не байдужий до чужого горя, допомогти фінансово. Реквізити: карта Приватбанк 4731 2196 0028 1640 ПІБ одержувача Матвєєва Світлана Борисівна".

 

Фото родини - зі ЗМІ та соцмереж. 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: