Жителі Кривого Рогу отримають нові платіжки за електроенергію: що зміниться і на що звернути увагу?

ВАЖЛИВО
13.12.18 - 11:35

1 січня 2019 починається перший етап державної реформи ринку електроенергії. 

У грудні жителі Дніпропетровської області отримають нові рахунки за спожиту електроенергію з відповідями на найбільш поширені питання, пов'язані з реформою ринку енергетичних послуг.

Компанія ДТЕК Дніпровські електромережі звертає увагу на очікувані зміни і роз'яснює, що потрібно зробити, щоб і далі користуватися електроенергією.

 

Що зміниться з нового року?

З 1 січня 2019 року енергопослуги клієнтам в Україні надаватимуть дві різні компанії. Оператор системи розподілу - ДТЕК Дніпровські електромережі і компанія-постачальник - Дніпровські енергетичні послуги.

Кожна компанія зосереджена на своїх завданнях, обслуговує клієнтів якісніше і оперативніше. Перша буде здійснювати діяльність виключно з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж.

Друга - займатися постачанням електроенергії споживачам, відповідати за нарахування платежів і розрахунки.

Відповідно, у клієнтів будуть 2 договори - про надання послуг з розподілу і про постачання електроенергії. Їх можна знайти, відповідно, на офіційній сторінці АТ «ДТЕК Дніпровські електромережі» і ТОВ «Дніпровські енергетичні послуги», а також в газеті «Вісті Придніпров'я» № 84 від 6.11.2018.

 

Хто за що відповідає?

До оператора системи розподілу (OCP) потрібно буде звертатися з питань якості електропостачання, нового підключення або заміни лічильника. Компанія також буде відповідати за експлуатацію і ремонти ліній передач, підключення і відключення споживачів, а також допоможе з установкою приладів обліку електроенергії.

До постачальника універсальної послуги слід звертатися з питань нарахувань та розрахунків вартості, умов оплати, передачі показань лічильників і коректності розрахунків за електроенергію. Також він надає клієнтам додаткові послуги, наприклад, з енергоефективності.

 

Що потрібно робити, щоб і далі отримувати електропостачання?

Щоб продовжити споживати електроенергію, як зазвичай, необхідно приєднатися до Публічного договору на поставку електроенергії постачальником універсальних послуг - Дніпровські енергетичні послуги, а також окремо - до договору на розподіл електроенергії. Держава передбачила спрощену процедуру приєднання: все що, необхідно зробити, - це продовжити користуватися послугами і своєчасно оплачувати рахунки. Клієнту необхідно зробити це в лютому 2019, у момент оплати послуг за січень. Досить просто оплатити рахунок і / або продовжити споживати електроенергію - це буде вважатися згодою з умовами публічного договору і автоматично приєднає клієнта до послуг як розподільчої компанії, так і постачальника електроенергії.

 

Як зміняться рахунки?

Зміниться тільки зовнішній вигляд рахунків, після 1 лютого 2019 року споживачі отримають один загальний платіжний документ з новими реквізитами. Там будуть два окремі рядки: за послуги розподілу і за послуги постачання електроенергії.

 

Оплата і передача показань.

Зверніть увагу, всі розрахунки проводяться через компанію-постачальника - Дніпровські енергетичні послуги. Якщо ви оплачуєте рахунки через банк, інтернет-банкінг, необхідно буде вказати нові реквізити. Вони будуть на сайтах і в перших рахунках від постачальника, які будуть доставлені клієнтам в лютому 2019 року. В системі «Особистий кабінет» і електронних платіжних системах дані зміняться автоматично.

Покази лічильників, як і раніше, можна передавати через Особистий кабінет, за телефоном контакт-центру 0800500444, в онлайн-чаті на сторінці Facebook або іншими звичними способами.

 

Що буде з Центрами обслуговування клієнтів?

ЦОКи будуть розміщуватися за колишніми адресами. Тільки тепер в них будуть вести прийом фахівці відразу двох компаній, які проконсультують вас з будь-яких питань. У тому числі, в них можна буде більш детально дізнатися про реформу енергоринку. Інформація буде розміщена на інформаційних стендах і в підготовлених інформаційних матеріалах.

Детально про реформу в питаннях і відповідях шукайте також на сайті ДТЕК Дніпровські електромережі в розділі «Увага! Реформа!»

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: