Живіть у реальності. Chrome створив додаток, який нагадує про залишок життя при відвідуванні соцмереж

ЦІКАВО
12.07.19 - 13:20

У браузері Google Chrome з’явилося нове розширення – лічильник, який нагадуватиме людині, скільки їй залишилося жити, коли вона заходить у соцмережі. – PLATFOR.MA.

Додаток створили для того, щоб заохотити людей менше часу витрачати на інтернет і більше – на реальне життя.

 

Розширення називається Social Media Death Clock. Коли користувач відкриває Facebook, Twitter, Instagram або YouTube, додаток нагадує йому, скільки залишилося жити. Творець Social Media Death Clock Ентоні Морріс прагне сказати: «Життя надто коротке, щоб витрачати його на соцмережі».

 

Працює лічильник так: потрібно вказати свій вік, після чого програма приблизно вирахує, скільки днів і годин залишилося до смерті користувача. Як тільки плагін буде встановлено, іконки Facebook, Instagram, Twitter і YouTube зміняться на череп з перехрещеними кістками і почнеться відлік до вашого прогнозованого останнього дня.

 

Ентоні Морріс, описуючи Social Media Death Clock в GitHub, вказує, що за допомогою розширення апелює до вислова memento mori. «Нагадування про нашу швидкоплинність дозволяє задуматися про те, чим ми займаємося. Час – єдине, що ми не можемо повернути. Як ви хочете його провести?» – написав розробник.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: