Живий, поки пам'ятають. У криворізькій виставковій залі представили світлини журналіста Володимира Думанського

ПАМ'ЯТЬ
23.10.19 - 17:08

18 липня журналістська спільнота Кривого Рогу втратила колегу, вірного друга, незламного бійця - журналіста, письменника й фотомайстра Володимира Думанського.

Як ми писали, Володя раптово пішов від нас через сердечну недугу на 58-му році життя.

 

Сьогодні друзі згадали про нього добрим спомином - у пам'ять про залюбленого у фотосправу Володимира Думанського у виставковій залі відкрили експозицію його робіт.

 

Організувала виставку ГО "Спілка творчих інвалідів "Разом", до якої входив наш колега. Влаштувати її планували ще за життя журналіста, але...непередбачувана й невблаганна доля насміхається з наших планів.

 

В експозиції представлені більше 40 світлин Володі - всі вони просякнуті теплом, позитивом і оптимізмом, таким же невичерпним, яким керувався й сам майстер. Добром і любов'ю. До людей. До тварин. До життя.

 

"Роботи тут представлені різної тематики, це ніби художня матриця його фотографій, - каже Олександр Чіжиков, друг Володимира Думанського. - Його минула персональна виставка була у 2007 році, називалася "Світ Володимира Думанського". А теперішня, на жаль, вже присвячена його пам'яті. У цих світлинах - невелика частина його творчого світу. Знаєте, як в айсберга, - ми бачимо лише вершину, а більша площина розташована під водою. Ось так і ця виставка - лише вершечок його мистецького хисту. Особливу увагу привертають три фотографії у кутку - певною мірою, на них зображений культурний прошарок Кривого Рогу, в якому "варився" Володя, - наші письменники й журналісти. Він був органічною частиною цієї мозаїки. У знімках  - його творча сутність. Це була унікальна людина: попри тяжкі фізичні вади, "життя пройшов як художній твір написав". Незважаючи на важкі для нього останні півтора року, крок за кроком він рухався, просувався вперед. Останнім часом потоваришував з польськими митцями, і один із них висловив бажання відвідати Володину могилу"...

 

На урочистому відкритті експозиції теплим словом про нашого колегу відгукнувся директор виставкової зали Дмитро Ситник. Згадали Володю його добрі друзі й колеги. 

 

"Мені імпонували його м'який стиль і тонка іронія, - згадує екскурсовод Таїсія Артьомова. - Незважаючи на серйозні проблеми зі здоров'ям, він завжди був надзвичайно світлим і добрим. Любив подорожувати, і з мандрівок привозив нові кадри. Світився, наче сонце. Випромінював. Природа хоч і образила його фізичними недоліками, зате обдарувала натхненною, по-дитячому наївною душею".

 

Виставка триватиме 10 днів. Завітайте за адресою: вул. Поля, 2 і відчуйте живу пульсацію фоторобіт Володимира Думанського. 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: