Зібрали-здали-заробили. Як криворізькі школярі на вторсировині заробляють

КОРИСНО
30.04.20 - 10:37

Зібрали, здали, заробили - три "З" успіху на вторинній сировині. Учасники проєкту “Я сортую з “Чистим містом” поділилися реальними результатами, яких досягли криворізькі школярі.

Що саме отримали діти за свої зусилля у сортуванні твердих відходів своїх домогосподарств?

 

Сприяти зміцненню здоров'я не тільки екологічно, а й спортивно вирішили учні КЗШ №№36, 27 та 20. Здаючи вторинну сировину, учнівство КЗШ №36 вирішило придбати для шкільної рекреації три тенісні столи з наборами ракеток і м'ячівЯскравий спортивний інвентар з'явивсяв у КЗШ №27, м'ячі - у КСЗШ №20.

 

Кошти за зібрану макулатуру стали першим внеском Криворізької гімназії №91 за проєктом "Громадський бюджет". Завдяки перемозі в конкурсі, гімназія отримала сучасну, модернізовану актову залу і сучасний освітній інформаційноий простір. А в КЗШ №46 кошти використали на фарбу, завершивши ремонт просторої та світлої їдальні. 

 

У школах №№4, 32, 59 і 71 зароблені гроші витрачають на організацію загальношкільних заходів, оздоблення закладу до свят, придбання стендів, вітальні акції, виготовлення костюмів та декорацій.

 

КСШ №71 бере активну участь у зборі вторинної сировини. Усі виручені кошти йдуть або на благодійність для онкохворих дітей, або на потреби школи. Цього року доходи були направлені на придбання банерів для відзначення 65-го ювілею закладу. Банер-фотозона, банер-фотоколаж, банер-розмальовка допомогли відсвяткувати важливу дату яскраво, весело та цікаво.

 

Завдяки здачі вторинної сировини дітьми, батьками та педагогічним колективом з'явилися зони відпочинку у КНВК № 35 «Імпульс» та Покровському ліцеї (крісла-матраци, пуфи шафи під книги). Лише за чотири здачі вторсировини у КЗШ №111 придбали два тенісних столи й розмалювали коридори. 

 

Реальне учнівське  врядування довкола збору сировини відбувається і в КЗШ №102. Частину коштів тут використовують для реалізації шкільного благодійного проєкту «Добро в долонях» (акції «Назустріч мрії» на підтримку дітей, що перемагають рак, ВІЛ та розсіяний склероз; «У колі друзів» - традиційні зустрічі  з вихованцями багатопрофільного навчально-реабілітаційного центру «Перлина»; надання адресної допомоги дітям - пацієнтам Криворізької міської лікарні № 17 та Криворізького будинку дитини).

 

І діти, і дорослі зрозуміли, що корисні спільні проєкти об'єднують, створюють дружній простір, де є можливість проявити себе та в творчий спосіб прищепити відповідальність і прагнення зробити власний заклад кращим, а з ним і свою Батьківщину. Долучитися до проєкту можна, написавши на Фейсбук-сторінку підприємства ЗПП «Чисте місто».

 

Фото - "Чисте місто".

 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: