Зоря Різдва накрилась капелюхом, або Як ельфи Василько й Михасик проганятимуть Covid з України

СОЦІУМ
10.12.20 - 17:54

Як ми вже писали, головну ялинку країни на Софійській площі цього року прикрасили не традиційним символом Віфлеємської зірки, а капелюхом. А згодом і менші ялинки довкола - також. Таким чином, створили хвойний ансамбль у капелюхах. 

Користувачі соцмереж одразу ж узялися жваво обговорювати новацію, припустивши, що новорічне деревце прикрасили розподільчим капелюхом із Поттеріани. 

 

Але згодом співробітники Folk Ukraine, які готують новорічне святкування на площі, розповіли, що світ Джоан Роулінг до цієї справи ніякого стосунку не має, а нове нетрадиційне дійство називатиметься "Ельфи в місті".

 

"Верхівка головної ялинки країни прикрашена чарівним капелюхом, який прожене з Києва та України COVID-19 і зробить так, щоб нашу країну супроводжували тільки щастя і удача, - заявив директор Folk Ukraine Ігор Добруцький. - Тематика головної ялинки країни - не Гаррі Поттер, а чарівний казковий ліс, в якому керуватимуть 4 ельфи. 

Отже, перший ельф - Василько, у зеленому одязі, з палицею і ліхтарем, відповідальний за дотримання всіх карантинних норм у казковому лісі.

Другий - в червоному жилеті, в смугастому ковпаку і з трубкою в руках - ельф на ім'я Любко стежить, щоби гості не стояли на місці, не мерзли, а танцювали.

За те, щоб зі свята ніхто не пішов голодним, відповідає Михасик. Його легко впізнати по печиву в руці і червоному капелюху.

А єдина дівчинка серед ельфів, Соломія, простежить за хорошими спогадами гостей свята.

Якщо їх побачите - одразу фотографуйтеся. Це ж пам'ять на все життя!" - запрошують організатори капелюшного видива.

 

Мережі буквально вибухнули сміхом, сарказмом і критикою. Комусь експеримент з чаклунськими капелюхами видався прийнятним, але більшість користувачів назвали ідею відверто блюзнірською, а ельфи з українськими іменами взагалі викликали шалений регіт. Багатьом українцям невтямки, який стосунок фентезійні істоти з міфології германців мають до українського фольклору і наших віковічних традицій святкування Різдва та Нового року? Багатьом ятрить душу, як можна було спорядити у чаклунський капелюх ялинку перед древньою православною святинею - собором Святої Софії?  

 

"Ну, це вам не йолка януковича! На Софійській площі поруч з нашою Святинею - різдвяна ялинка з відьмацьким капелюхом на верхівці. Ніби ми не маємо своїх споконвічних різдвяних традицій! А натхненниками, мабуть, є Квартал-95 та головний ЗЕлений ЕЛЬФ країни!", - пише Валентина Коваленко.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: