Куди подівся Гурівський ліс? Криворізькі грибники шоковані вирубкою лісу на Кіровоградщині

ЕКОЛОГІЯ
30.10.19 - 11:37

Криворізькі любителі тихого полювання, завітавши днями до Гурівського лісу, що неподалік Кривого Рогу, на Кіровоградщині, були шоковані видовищем, яке відкрилося перед ними. 

Замість лісу, в якому криворізькі грибники частенько збирали осінні опеньки, нині зяє величезна спустошена галявина з пеньками та гілляччям.

 

"Сьогодні встали дуже рано і гайда до Гурівського лісу, що на Кіровоградщині, - пише у фейсбук криворожанка Людмила Чучвага. - І що ж ми побачили? Це не передати словами та фотками. Просто немає лісу! Перший поворот із траси на Кропивницький з Кривого Рогу. Поряд - поле, соняшник скошений, і щось зелене вже сходить, озимина напевно. А лісу немає! Що ж це таке? Може, буревій так пронісся? І як ці дерева вивозили, чи тягли? Ми хворі, ми самі вбиваємо себе і все, що нас оточує. Немає цьому пояснення, біль,сльози і злість. Ну чим же так заважав ліс і кому? Ми пройшли з 11 км і побачили лише пустир."

 

Нагадаємо, у с. Гурівка, в лісовому масиві розташований криворізький комунальний табір "Сонячний". Тут щоліта насолоджуються цілющим лісовим повітрям та купаються у Боковеньці дітки пільгових категорій.

 

У березні цього року в області відзначали Міжнародний день лісів на Кіровоградщині. Державна лісова охорона звітувала про низку еколого-просвітницьких заходів, спрямованих на поглиблення еколого-лісівничої освіти молоді, розповідала про вирощування посадкового матеріалу, створення плантацій, лісів і догляд за ними у степовій частині Кіровоградщини.

То куди ж усе-таки подівся Гурівський ліс?

 

 

Фото Людмили Чучваги.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: