Без килимів та іграшок: МОЗ винесло на громадське обговорення умови роботи у дитсадках

ОСВІТА
19.05.20 - 9:30

Міністерство охорони здоров'я пропонує до громадського обговорення протиепідемічні заходи роботи закладів дошкільної освіти.

Про це повідомляє МОН з посиланням на розпорядження Головного санлікаря України Віктора Ляшка. 

 

Зокрема, у роботі дитсадків пропонують такі умови:

 

- усім працівникам закладів вимірювати температуру перед початком роботи. Якщо вона вища за 37,2 градуси, це вважають ознаками ГРВІ й вихователя не допускають до роботи;

 

- вимірювати температуру дітям при вході та щочотири години протягом дня;

 

- ранкову зустріч дитини вихователь має проводити поза межами будівлі садочка. Батьки повинні мати захисну маску або респіратор. Очікування на території садочка має бути обмежено;

 

- на вході до закладу має бути спиртовмісний антисептик для обробки рук.

 

На період карантину заборонено використовувати тканинні багаторазові рушники, мʼякі іграшки, килими з довгим ворсом, перебувати у взутті в закритому приміщенні.

 

Також рекомендують обмежити вправи та ігри, які передбачають безпосередній фізичний контакт між дітьми та персоналом, використання великої кількості інвентарю та сенсорні заняття.

 

Вихователів мають забезпечити пʼятиденним запасом масок та дезінфекторів. 

 

Поверхні рекомендують дезінфікувати щодві години та одразу після завершення занять. Так само робити вологе прибирання. Провітрювати приміщення протягом мінімум 15-ти хвилин. 

 

Крім того, пропонують відсторонити від роботи людей із групи ризику. Наприклад, працівників старше 60-ти років та тих, хто має хронічні захворювання.

 

Фото з мережі Інтернет.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: