Завтра до річки Інгулець почнуть подачу води з дніпровського каналу

ЕКОЛОГІЯ
19.01.21 - 15:16

17 січня ДП «Кривбасшахтозакриття» розпочало скид шахтних вод в річку Інгулець зі ставка-накопичувача в балці Свистунова, - повідомляє управління екології міськвиконкому.

Паралельно з цим, 14 січня для розбавлення високомінералізованих шахтних вод  «Кривбаспромводопостачання» розпочало скид води з Карачунівського водосховища.

 

Це роблять відповідно до Розпорядження Кабміну від 28 грудня 2020 р. №1670-р «Про запобігання виникненню аварійної ситуації на ставку-накопичувачу, розташованому на території Криворізького району Дніпропетровської області".

 

При цьому, важливим є питання недопущення зниження рівня води у Карачунівському водосховищі, яке є джерелом питного водопостачання для мешканців Кривого Рогу. Тому виконком Криворізької міськради порушив перед Державним агентством водних ресурсів України питання обов’язкового наповнення Карачунівського водосховища шляхом подачі води каналом Дніпро-Інгулець.

 

За оперативною інформацією управління екології, 20 січня до каналів річки Інгулець розпочнеться подача води каналом Дніпро-Інгулець.

 

Фото зі сторінки управління екології.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: