Траса «Дніпро-Кривий Ріг-Миколаїв» буде платною. Хто платитиме і скільки?

БЛАГОУСТРІЙ
01.02.21 - 10:32

Траса «Дніпро-Кривий Ріг-Миколаїв» потрапляє до переліку концесійних доріг. У 2021 році в уряді планують оголосити конкурси за першим проєктом концесії автодоріг (траси «Херсон-Миколаїв» та «Дніпро-Кривий Ріг-Миколаїв».

Як повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій, загалом планують збудувати 1400 кілометрів дороги. На першому етапі будуть відремонтовані дороги «Харків-Дніпро-Запоріжжя», «Бориспіль-Полтава», «Херсон-Миколаїв», «Київ-Житомир-Рівне», «Ягодин-Ковель-Луцьк», «Дніпро-Кривий Ріг-Миколаїв». За словом міністра, очікуваний обсяг первинних інвестицій на кожен рік із проєктів складає 200-350 мільйонів доларів.

 

Після будівництва, дороги буде утримувати інвестор протягом наступних 20 і більше років. 

 

"Ці дороги не будуть платними для громадян. За інфраструктуру буде платити держава, у розрахунку на 20-30 років використання. Якщо дорога не буде відповідати встановленим стандартам, виплата інвестору від держави зменшується на відповідний розмір штрафу, що визначається договорами», - пояснив Владислав Криклій.

 

Нагадаємо, Кабмін встановив максимальну вартість проєкту концесійних доріг. Ціни будуть коливатися від 80 копійок до 4,6 гривні - залежно від виду транспортування за кілометр.

 

У постанові вказано, що вартість одного кілометра проєкту платної дороги залежатиме від виду транспорту. Ціни вказані в євро.

Мотоцикли та легкові автомобілі - 0,023 євро. Вантажні авто з дозволеною максимальною масою від 3,5 до 12 тонн, автопоїзд з дозволеною максимальною масою до 12 тонн, автобуси з кількістю місць для сидіння від 10 до 29 і з дозволеною максимальною масою не більше 12 тонн - 0,045 євро. Вантажні автомобілі та автопоїзди з дозволеною максимальною масою більше 12 тонн, автобуси з кількістю місць для сидіння більше 29 і з дозволеною максимальною масою 12 тонн - 0,133 євро.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: