Криворіжці самотужки затримали браконьєра, який збирався закинути сітки в Саксагань

СОЦІУМ
08.02.21 - 12:31

Учора члени громадського об'єднання "Спис" спинили у парку ім. Гагаріна криворіжця, який збирався закинути в річку Саксагань риболовецькі сітки. 

Браконьєра помітили місцеві мешканці з 9-поверхівки, розташованої понад річкою, - повідомляють на сторінці організації в соцмережі.

 

"На думку "рибалки", такі засоби риболовлі не заборонені законом, - пишуть активісти. - І така ситуація - на кожній річці. Де ж реакція Державної агенції з рибного господарства?"

 

Сітки у криворіжця забрали і браконьєрству завадили.

 

Нагадаємо, з 1 листопада 2020 року, задля збереження водних біоресурсів, у більшості українських водойм триває осінньо-зимова заборона на вилов водних біоресурсів у зимувальних ямах. У переважній кількості областей вона триватиме до початку нересту 2021 року, в деяких – до кінця зимового періоду. Дозволяється рибалити зимовими вудками із блешнею вертикального блесніння з гачком не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’яти на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу.

 

За порушення правил рибальства, у тому числі добування риби на зимувальних ямах передбачена адміністративна відповідальність за ч. 3 ст. 85 КУпАП у вигляді попередження або накладення штрафу на громадян від двох (34 грн.) до десяти (170 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб − від десяти (170 грн.) до тридцяти (510 грн.) неоподатковуваних мінімумів. Якщо вилов здійснюється забороненими знаряддями лову (із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову) – від двадцяти (340 грн.) до сорока (680 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої (ч. 4 ст. 85 КУпАП). Крім штрафу за незаконний вилов, нараховуються збитки за кожну виловлену рибину. Наприклад: судак – 510 грн., сом — 425 грн., щука — 340 грн., сазан (короп) — 306 грн. тощо.

 

Фото ГО "Спис".

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: