СБУ знову проводить слідчі дії на "ArcelorMittal Кривий Ріг" у справі ухилення від сплати податків

РЕЗОНАНС
09.02.21 - 12:18

СБУ знову повернулась на "ArcelorMittal Кривий Ріг" - тут проводять слідчі дії.

"Співробітники Служби безпеки України повернулися на АМКР для перевірки гірничо-збагачувального виробництва, - повідомляє пресслужба підприємства. - Раніше СБУ вже інспектувала об'єкти сталеплавильного, агломераційного, коксохімічного виробництв, знайомилася з документацією підприємства. Цього разу візит правоохоронців - в гірський департамент підприємства в зв'язку з нібито ухиленням від сплати податків і заниженні рентних платежів в 2015-2019 роках. 9 лютого СБУ планує продовжити слідчі дії і зробити огляд території кар'єрів підприємства з відбором зразків сировини".

 

У пресслужбі АМКР підкреслили, що компанія категорично відкидає ці звинувачення, вважаючи справу неправомірною, а підхід регуляторів до бізнесу - очевидно вибірковим.

 

Нагадаємо, торік восени СБУ вже проводила на підприємстві слідчі дії на підставі рішення Шевченківського районного суду Києва, пов'язані з податковими платежами.

 

"Ще в 2019 році Офіс великих платників податків провів планову перевірку підприємства щодо дотримання податкового законодавства за попередні 4 роки. Прикметно, що результати такої перевірки були оголошені ще до її закінчення. Після перевірки контролюючий орган збільшив податкові зобов'язання "АрселорМіттал Кривий Ріг" на 7,9 млрд грн. Одне з найбільших донарахувань "АрселорМіттал Кривий Ріг" отримав відносно рентної плати за користування надрами. Висновок податкових інспекторів ґрунтувався на нібито неправильному визначенні підприємством об'єкта рентної плати", - йдеться в повідомленні пресслужби АМКР.

 

Компанія оскаржила рішення в Державній податковій службі України. Після розгляду цієї скарги, донараховані зобов'язання були частково скасовані. Частину нескасованих донарахувань "АрселорМіттал Кривий Ріг" оскаржує в суді, судовий процес ще триває.

 

"Оскільки такі податкові зобов'язання є неузгодженими, підприємство не може бути притягнутим до відповідальності за нібито ухилення від їх сплати за ст. 212 ККУ. Такі дії правоохоронних органів прямо порушують принципи оподаткування в Україні, зокрема, презумпцію правомірності дій платника податків ", - кажуть на Арселорі.

 

Як ми повідомляли, 3 вересня 2019 року СБУ провела огляд цехів "АрселорМіттал Кривий Ріг" у межах розслідування справи "Екоцид". 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: