У Кривому Розі по вулиці Ракітіна та Володимира Великого встановлять LED–світильники

БЛАГОУСТРІЙ
01.03.21 - 9:17

У 2021 році в Кривому Розі по вулиці Ракітіна та Володимира Великого встановлять сучасні енергоощадні LED–світильники.

За останні п’ять років у Кривому Розі, в межах муніципальної програми модернізації зовнішнього освітлення, практично на всіх основних автошляхах міста встановлені сучасні, енергоощадні LED–світильники. Цьогоріч буде реалізовано два великих проєкти з капітального ремонту мереж зовнішнього освітлення по вулицях Ракітіна та Володимира Великого.

 

Мер Костянтин Павлов підкреслив: «Ми не зменшуємо темпи, а послідовно продовжуємо освітлювати рідне місто. За останні роки освітили вулиці, де взагалі не було світла з моменту забудови, встановлюємо енергозаощадні світильники у парках та скверах. Завдяки впровадженню енергозберігальних технологій зберігаємо цілодобовий режим освітлення, що вкрай важливо для такого промислового міста, як Кривий Ріг. Цьогоріч встановимо нове освітлення вздовж центральних магістралей по вулицях Ракітіна та Володимира Великого. Та, безумовно, продовжаться роботи з поточного ремонту мереж та заміни світильників».

 

По вулицях Ракітіна та Володимира Великого буде змонтовано 942 світильники, в тому числі 267 - над тротуарами та 68 - над пішохідними переходами, понад 16 км кабельно-провідникової продукції. Крім того, у межах виконання поточних ремонтів та поточного ремонту мереж зовнішнього освітлення міста заплановано виконати монтаж понад 9 тисяч світильників та 110 км самонесучого ізольованого проводу, заміну понад 17 тисяч ламп та 100 залізобетонних опор, монтаж світлодіодних світильників над нерегульованими пішохідними переходами, заміну рубильників, контакторів, пускачів в шафі управління зовнішнім освітленням.

 

На лютневій сесії, звітуючи про виконані обсяги робіт у 2020 році, директор департаменту розвитку інфраструктури міста Іван Карий зазначив, що коштом міського бюджету виконано роботи з капітального ремонту мереж зовнішнього освітлення на 12 об’єктах: вулицях Петра Калнишевського, Лермонтова, Миколи Ходича, проспектів Гагаріна, Металургів, Миру, від вулиці Петра Калнишевського вздовж річки Саксагань до будинку 25 по вул. Черняховського, на вул. Чарівній від будинку 1Б до будинку 8 та вул. Закарпатській від будинку 1 до будинку 33, на прибудинковій території житлових будинків 2–18 на вул. Карбишева, на вулицях Урюпінській, Праці та Лаштоби, зеленій зоні між вулицями Каткова, Рудною та пр-том Седнєва, частково на мкр-ні Всебратське-2. На зазначених об’єктах установлено 367 опор, змонтовано 2 391 світлодіодний світильник, змонтовано 37 км кабелю.

 

Також було розроблено 5 проєктів з капітального ремонту мереж зовнішнього освітлення доріг по вулицях Володимира Великого, Соборності, Електричної, Січеславської та Ракітіна. 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: