Податкова міліція викрила на Дніпропетровщині цех, де тоннами бодяжили алкогольні "вироби"

КРИМІНАЛ
11.03.21 - 9:25

У межах спецоперації під умовною назвою «Спирт» податкова міліція у Дніпропетровській області викрила діяльність підпільного цеху з незаконного виробництва лікеро-горілчаних виробів.  

Співробітники ГУ ДФС встановили, що у м. Кам'янське організували незаконне масове виготовлення, зберігання та збут фальсифікованих алкогольних виробів без жодних відповідних дозволів та ліцензій.

 

Підпільний цех з виготовлення підроблених алкогольних напоїв організував 33-річний мешканець Кам'янського. Організатор та залучені ним двоє співвиконавців влаштували незаконне виробництво алкогольного фальсифікату в гаражних приміщеннях та у приватному домоволодінні.

 

Виробництво підакцизної продукції сумнівної якості здійснювали в побутових умовах, з використанням різноманітних ароматизаторів та спирту невідомого походження, що закуповувались через мережу Internet.

 

Готові суміші, що імітували горілку, коньяк та інші міцні напої, ділки розливали в пластикові пляшки місткістю 5 та 10 літрів  або ж пакували в картонні коробки «Bag-in-box» об’ємом 10 літрів, використовуючи  при цьому підроблені марки акцизного податку.

 

Збут виготовлених фальсифікованих алкогольних напоїв здійснювали через роздрібну торгівельну мережу та Інтернет. Крім підроблених лікеро-горілчаних напоїв, група продавала тютюнову продукцію контрабандного походження. 

 

В результаті 15 обшуків, податківці вилучили 3,4 тонни спирту, близько 800 літрів готового алкогольного фальсифікату та понад 13,5 тисячі пачок цигарок.

Окрім того, з незаконного обігу вилучили автомобіль, який використовувався для транспортування товарів. Загальна вартість вилучених товарно-матеріальних цінностей - понад 2 млн. грн. Слідчі дії тривають.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: