Народила маля й віддала подрузі для жебракування. Криворізьких "бізнес-вумен" судять

КРИМІНАЛ
16.03.21 - 12:30

До суду передали справу двох жінок, одна з яких передала знайомій народжене немовля, а друга використовувала його для старцювання, - повідомляє пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури.

Дніпропетровська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт відносно двох жінок: 39-річної громадянки Молдови, яка віддала власне немовля іншій особі, та 38-річної українки, яка використовувала дитину для заняття жебрацтвом.

 

 

За даними слідства, громадянка України запропонувала вагітній знайомій віддати їй дитину. При цьому жінка збиралася не піклуватись про немовля, а використовувати його з корисливих мотивів.

 

У 2019 році у пологовому будинку у Кривому Розі породілля надала підроблений паспорт спільниці, куди вклеїла свою фотокартку. Нічого не підозрюючи, працівники пологового оформили медичну виписку, де матір’ю дівчинки була вказана інша особа.

 

Отримавши документи, жінка самовільно залишила лікарню та віддала дитину спільниці, яка почала використовувати новонароджену для жебракування.

 

Запопадливу "жебрачку" обвинувачують у торгівлі людьми, використанні малолітньої дитини для заняття жебрацтвом, підробленні та використанні завідомо підробленого документа. А злочин матері дівчинки кваліфікували за ч.3 ст.149 та ч.3,4 ст. 358 КК України.

 

Наразі судовий розгляд кримінального провадження триває.

 

Фото з мережі Інтернет 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: