Громадський бюджет: У Криворізькій школі №72 створили «STEM - лабораторію»

КОНКУРС
17.03.21 - 9:17

У Кривому Розі вдало реалізують проєкти у межах проведеного мерією конкурсу «Громадський бюджет». 

У Криворізькій загальноосвітній школі №72 створений багатофункціональний центр креативності та інновацій «STEM - лабораторія в освітньому просторі». Проєкт-переможець отримав підтримку криворіжців та став одним із пів сотні переможців конкурсу «Громадський бюджет-2020». 

 

«Кривий Ріг багатий на ініціативних та творчих особистостей, які разом з нами намагаються зробити рідне місто сучасним, безпечним, комфортним, розвиненим у всіх напрямках. Приємно визнати, що на допомогу дорослим завжди приходять діти, зі своїми новими та креативними поглядами на життя. У результаті сміливих спільних зусиль народжуються успішні проєкти як-от, наприклад, цей. Тепер школярі у майбутньому зможуть вивчати мікроелектроніку, опановувати робототехніку, технології 3D друку, програмування та багато іншого», - зазначив мер Костянтин Павлов. 

 

Активні батьки, педагоги та учні 72-ї школи вже п’ятий рік поспіль беруть участь у конкурсах проєктів «Громадський бюджет». Завдяки цьому в освітньому закладі реалізовано три проєкти. Був проведений благоустрій шкільного подвір’я та встановлено огорожі, проведено заміну асфальтного покриття на сучасну тротуарну плитку. Також реалізовано проєкт «Арт-майданчик науки та творчості під відкритим небом» для організації культурно-масових та спортивних заходів та придбано сучасну музичну та акустичну апаратуру. 

 

Результати перемог у конкурсах та успішна реалізація проєктів стали поштовхом для участі шкільної громади у подальших конкурсах «Громадський бюджет». 

 

«Завдяки черговій перемозі у конкурсі, у нашій школі з’явився багатофункціональний центр «STEM - Лабораторія в освітньому просторі». Відтепер у закладі діє інноваційний дослідницько-експериментальний центр для організації навчального процесу і розвитку творчих здібностей учнів усіх вікових категорій. Ми вдячні місту за можливість втілити наші мрії в життя. І ми не зупиняємося на досягнутому. У поточному році будемо реалізовувати проєкт «Інформатизація шкільного простору», який став переможцем конкурсу ГБ-2021. Ця перемога дасть можливість наповнити STEM - Лабораторію сучасним комп’ютерним обладнанням», - сказав автор проєкту Ігор Козирєв.

 

У  2021 році  буде втілено в життя 57 проєктів - переможців муніципального  конкурсу «Громадський бюджет-2021». Основний акцент цьогорічного конкурсу – пільгові  категорії мешканців Кривого Рогу та жителі, які перебувають у складних життєвих обставинах. Як результат: із 57 переможців 13 визначено в новій категорії «Соціальні проєкти», з яких 2 автори проєктів – "нові" криворіжці (внутрішньо переміщені особи).

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: