У Національному музеї Голодомору закликали владу та правоохоронців покарати криворізьких вандалів

КОМЕНТАР
30.03.21 - 10:04

Як ми писали, 15-го березня у Кривому Розі спаплюжили пам'ятник жертвам Голодомору та політичних репресій, що на вул. Лермонтова в Центрально-Міському районі.

Після "забавок" вандалів на поверхні монумента з'явилися термічні пошкодження, ніби після вибуху, та безглузді нашкрябані написи.

 

У зв’язку з цими подіями, на сайті Національного музею Голодомору-геноциду з’явилось звернення до Президента країни, СБУ, поліції та місцевої влади з вимогою провести розслідування та знайти винних.

 

 

«Національний музей Голодомору-геноциду засуджує будь-які прояви неповаги до національних місць пам’яті та місць масового поховання, публічні висловлювання, що суперечать Закону України «Про Голодомор 1932-1933 років в Україні» та принижують людську гідність», - йдеться на сайті музею.

У музеї наголосили, що такі прояви неповаги до вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду є системними та стають все більш поширеними.

 

«У листопаді 2020 року, напередодні Дня пам’яті, невідомі сплюндрували меморіальні дошки на Будинку дитини, куди в 1932-33-х роках масово звозили малечу, яка залишилася без батьків. Вандали з молотами працювали вночі. Пам’ятні таблички розбили та залили фарбою. 

У серпні 2020 року було вчинено акт вандалізму щодо скульптури «Гірка пам’ять дитинства», розташованої на території Національного музею Голодомору-геноциду.

У липні 2019 року пам’ятник Голодомору пошкодили у м. Первомайськ (Миколаївська область), а у квітні 2018 р. невідомі понівечили пам’ятник жертвам Голодомору в центрі Запоріжжя», - нагадали про вандалів на сторінці музею.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: