Пожежа на вул. Курчатова: чому спалахнула квартира і хто врятував дітей із вогню

ЕКСКЛЮЗИВНО
07.04.21 - 15:55

Як ми писали, учора ввечері, о 21:06, спалахнула пожежа на вулиці Курчатова Саксаганського району, в якій постраждали двоє дітей – 7-річна дівчинка та 11-річний хлопчик. Наші журналісти поспілкувались з жінкою, яка разом з іншими сусідами рятувала дітей із вогню. 

Того вечора діти лишились самі, бо мама, яка їх виховує одна, була на роботі. За висновком пожежних, причиною займання стала гірлянда, яку розвісили уздовж балкона, - розповіла пані Ольга, мешканка квартири на другому поверсі. 

 

Того вечора вона почула галас, але всі в будинку давно звикли, що діти граються досить голосно, тож спочатку не звернули на це уваги. Та за декілька хвилин звуки стали голоснішими, почулося щось схоже на вибух. Тоді жінка визирнула у вікно і побачила, що під будинком вже збираються люди. Хтось крикнув: «Пожежа!» Тоді пані Ольга зрозуміла, що це у квартирі, де живуть дітлахи.

 

Вона разом зі своїм чоловіком побігла на четвертий поверх, де вже зібрались сусіди.

 

«Мій чоловік зрізав двері болгаркою, я навіть не пам’ятаю, звідки взявся той інструмент. Коли відкрили двері, з квартири повалив чорний дим, нічого не було видно. Мій чоловік разом з якимось чоловіком з вулиці заскочили до помешкання і винесли дітей. Малеча була вся чорна, у сажі. Дівчинку чоловік знайшов у ванній, вона лежала там на підлозі. Вони з братиком були перелякані, але з ними було все добре, медики надали їм допомогу», - згадує сусідка.

 

 

За її словами, діти були заблоковані зсередини через зламаний замок, тому не змогли ані вийти назовні, ані покликати на допомогу. Пані Ольга запитала у дівчинки, як все сталось? Маленька розповіла, що ні вона, ні її братик гірлянду не чіпали. 

Діти сиділи у кімнаті, грались, коли побачили, що на балконі вже повно диму та вогню. Перелякані малюки намагались тупотіти, аби привернути увагу сусідів, потім спробували загасити пожежу самостійно, але не змогли. На щастя, небайдужі люди встигли вчасно, і біди не сталось.

 

«Так, вона мати-одиначка, працює, але треба ж за дітьми доглядати. Вони систематично залишаються самі вдома, вона їх закриває. З сусідами дружби не водить, звинувачує нас у всіх своїх проблемах – і в житті, і в сім’ї. Ось так і вийшло те, що вийшло», - каже пані Ольга.

 

Інша сусідка додала, що самотня мама веде розгульний спосіб життя. 

 

«Працює тиждень через тиждень, і коли вона вдома, то там постійній галас – вечірки, алкоголь. Діти постійно самі, самі ходять у школу і додому. У них немає виховання, поваги до старших. А тепер вона ще й звинувачує нас у тому, що через нас у неї виникнуть проблеми з соціальними службами. Ось така подяка», - обурюється жінка.

 

Нагадаємо, діти надихалися диму, тож медики госпіталізували 7-річну дівчинку та 11-річного хлопчика до міської лікарні №8. Згодом мати забрала дітей з лікарні і зараз вони проживають у її приятельки. 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: