У Кривому Розі матеріальну допомогу отримують особливі дітки та інваліди

АКТУАЛЬНО
16.04.21 - 9:18

У Кривому Розі мешкають 2,6 тисячі дітей з інвалідністю та онкохворих. Кожній родині, в якій виховуються такі дітки, за програмою мера Костянтина Павлова, виплачують від міста одноразову допомогу в розмірі 10 тис грн.

У квітні ще 100 дітей отримають таку підтримку. З початку року з міського бюджету матеріальна допомога надана сім’ям 431 особливої дитини. 

 

«Варто зазначити, що Кривий Ріг - єдине місто в Україні, що надає матеріальну підтримку всім родинам, які виховують дітей з інвалідністю. Також продовжується започаткована торік виплата матеріальної допомоги дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. У квітні по 5 тисяч гривень отримають 24 дитини. З початку року таку допомогу отримали вже 78 дітей. Прийом документів триває», - зазначила Інеса Благун, директорка департаменту соціальної політики. 

 

Крім того, продовжується виплата допомоги з міського бюджету особам з інвалідністю з дитинства. 200 криворіжців у квітні отримають виплати від міста. У березні таку допомогу отримали 448 мешканців. 

 

«Завдяки підтримці Костянтина Павлова, у місті вже шостий рік працює послуга «соціального таксі». За цей період надано понад 6 тисяч послуг. А з початку 2021 року - вже 385 послуг людям з інвалідністю на візках, дітям з інвалідністю, малорухомим громадянам. Крім того, у місті працює «Центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю». Тут створені всі умови з надання різноманітних реабілітаційних послуг дітям з інвалідністю з ураженням центральної нервової системи та хворим на дитячий церебральний параліч, а також дітям, які належать до групи ризику», - сказала Інеса Благун.

 

П’ять років поспіль у місті надається підтримка криворіжцям, які здійснюють догляд за особою з інвалідністю І групи або старше 80-ти років, при цьому не мають можливості працювати. У квітні 108 таких мешканців одержать допомогу у розмірі прожиткового мінімуму.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: