Соціальна підтримка. У Кривому Розі 18 тисяч містян отримають матеріальну допомогу від міста

ВАЖЛИВО
22.07.21 - 10:51

На засіданні виконкому Криворізької міськради підтримали усі рішення соціального напрямку. 
 

У липні ще майже 18 тисяч криворіжців отримають матеріальну допомогу на загальну суму 27,8 млн грн. З початку року з міського бюджету вже виділили 204,9 млн грн на соціальну підтримку мешканців Кривого Рогу. 

 

«Незважаючи на пандемію коронавірусу, яка внесла свої корективи в соціально-економічний розвиток Кривого Рогу, ми залишаємося містом соціального захисту та підтримки криворіжців. На сьогодні збережена і вдало працює наймасштабніша в Україні соціальна програма. Вона передбачає понад 50 різних видів матеріальних допомог, пільг та компенсацій. З року в рік зростають видатки Програми. Так, на 2021 рік – це понад 400 млн грн. Крім того, ми продовжуємо розширювати спектр надання матеріальної підтримки мешканцям міста», - зазначив міський голова Костянтин Павлов.

Кривий Ріг – єдине місто, в якому торік були започатковані виплати матеріальної допомоги дітям, які мають статус «Дитина, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів» та особам з інвалідністю з дитинства. У липні таку допомогу у розмірі 5 тисяч гривень отримають 24 дитини. З початку року її вже надали 150 дітям, та по 3 тис. грн – 635 особам з інвалідністю. З початку року такі виплати від міста вже отримали 1745 криворіжців на суму 5,5 млн грн.

 

У місті запроваджено єдиний підхід до надання матеріальної допомоги громадянам пільгових категорій, а саме: фронтовикам Другої світової війни, учасникам АТО та ООС, воїнам-афганцям та постраждалим внаслідок  аварії на ЧАЕС. Крім того, у міському бюджеті передбачені виплати на безкоштовне зубопротезування, спортсменам з інвалідністю, а також – матеріальна допомога внутрішньо переміщеним особам на лікування. 

 

«У липні 931 учасник бойових дій в зоні АТО, ООС отримає одноразову допомогу від міста по 5 тис. грн. З початку року таку допомогу вже отримали 2 542 бійці. Цього місяця буде виділена матеріальна допомога 259 воїнам-афганцям. А з початку року її вже одержали 1 020 воїнів та родин загиблих. Також 41 постраждалий внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС отримав підтримку від міста. З початку року допомогу від міста надали й 1 513 чорнобильцям», - доповіла Інеса Благун, директорка міського департаменту соціальної політики.

Місто не залишає без уваги та продовжує роботу з виплати матеріальної допомоги криворіжцям у зв’язку зі скрутним матеріальним становищем та значними витратами на лікування. У липні 909 криворіжців отримають допомогу на загальну суму 1,9 млн грн. З початку року таку підтримку від міста вже одержали 3 001 мешканець міста на суму 8,2 млн грн.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: