Як зберегти ментальне здоров’я: прості правила інформаційної гігієни від МОЗ

ЗДОРОВ'Я
11.10.21 - 10:26

Постійна інформаційна напруга спричиняє порушення психологічного добробуту, безсоння, підвищений артеріальний тиск, пригнічений стан, депресивні та тривожні розлади. Як уникнути негативного впливу - повідомляє пресцентр Міністерства охорони здоров’я.

Фахівці з психічного здоров'я рекомендують мінімізувати споживання новин, які заповнені повідомленнями про теракти, погіршення економічного становища та безробіття.  Рекомендовано черпати об’єктивні дані з різних джерел та інформаційних ресурсів.

 

Спробуйте дотримуватися простих правил інформаційної гігієни:
 

  • Перевірені джерела

Через схильність беззаперечно довіряти рідним і друзям ми часто послаблюємо критичне мислення й можемо ставати жертвами дезінформації.  Не втрачайте пильності тільки тому, що новина надійшла від друга. Намагайтеся перевіряти першоджерела.
 

  • Будьте критичними до новин, які миттєво поширюються

Дезінформація поширюється значно швидше, ніж реальна правда. Є привід двічі подумати, перш ніж ділитися нею та беззаперечно вірити.
 

  • Не поширюйте новин, прочитавши лише заголовок

Одного прочитання хибного твердження достатньо, щоб пізніше сприйняти його як правдиве. Старайтесь вивчити новину чи подію, що вас зацікавила, з різних джерел. Поширюйте  лише правдиву та доведену інформацію.

 

"Дбайте про своє психічне здоров‘я, бо це важливий аспект життя, який впливає на самопочуття в цілому", - наголошують у повідомленні.

 

Джерело: МОЗ.

 

Фото з мережі Інтернет.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: