З 21 жовтня у поїздах перевірятимуть COVID-сертифікати

ВАЖЛИВО
13.10.21 - 16:42

З 21 жовтня в Україні починають діяти нові правила пасажирських перевезень. Тож у поїздах міжобласного сполучення провідники під час посадки будуть перевіряти у пасажирів наявність сертифікатів про вакцинацію. Про це повідомив під час брифінгу керівник пасажирського напрямку "Укрзалізниці" Олександр Перцовський.

«Провідники перевірятимуть пасажирів на наявність сертифікатів про щеплення у паперовому або електронному вигляді. Для жовтої зони достатньо відмітки про отримання однієї дози. Якщо це червона зона, то потрібно мати повний курс вакцинації – дві дози.  Якщо сертифікату немає - достатньо мати підтвердження про ПЛР-тест або експрес-антигентест, зроблений за 72 години до подорожі", - розповів Олександр Перцовський.

 

Всі, хто вже придбав квитки, мають зважити на нові вимоги. В іншому разі - здати квитки і отримати відшкодування, зазначають в Укрзалізниці. 

 

Дітям до 18 років не потрібно мати документи про вакцинацію чи тестування. Ті ж, хто має протипоказання до щеплення, може зробити ПЛР- або експрес-тест.

 

В «Інтерсіті» також тепер будуть перевіряти документи при посадці, хоча зазвичай це відбувалося вже під час поїздки. 

 

 

Джерело: Українська правда, Главком

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: