25 тисяч згодні! Батьки вимагають встановлювати відеокамери в дитсадках

СОЦІУМ
22.10.21 - 11:38

Петицію про встановлення відеоспостереження у дитячих садочках підтримали 25 232 українці. Відтак, президент має відреагувати на важливе для людей питання. 

Необхідність встановлення відеокамер у садочках автор петиції Аліна Ханумак пояснила випадками жорстокого поводження з дітьми.

 

"На сьогодні, збільшується кількість випадків жорстокого поводження з дітьми у закладах дошкільної освіти як з боку їхніх однолітків, так і з боку вихователів, що проявляється у моральному (ігнорування дитини, систематичне приниження та знущання, словесні образи тощо) та/або фізичному насильстві. Таке поводження з дитиною завдає непоправної шкоди її здоров’ю, розвитку і соціалізації, нерідко стає й загрозою її життю чи навіть є причиною смерті. Встановити факт жорстокого поводження з дитиною майже неможливо, а тому винні особи залишаються непокараними та продовжують вчиняти протиправні дії, або ж навпаки, осуду піддаються невинні люди”, - йдеться в петиції. 

 

Батьки вимагають від депутатів створити відповідний законопроєкт, який дозволить обладнати камерами коридори, їдальні, спортивні та ігрові майданчики, навчальні класи та інші приміщення загального користування (крім вбиралень та роздягалень).

 

За словами батьків, вони хочуть мати можливість віддалено спостерігати в режимі реального часу за територією навчального закладу.

 

Треба відзначити, що подібна петиція про відеокамери у дитячих садках і школах вже з'являлася на сайті президента 21 травня 2021 року. Її ініціаторкою виступила Яна Лисенко. Але тоді її підтримали лише 378 громадян. Вочевидь, у настроях суспільства щось радикально змінилося, тож тепер петиція достроково набрала необхідну кількість голосів (25 тисяч).

 

Відповідь - за президентом.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: