Дяка за свято. У Кривому Розі нагородили кращих організаторів новорічно-різдвяних заходів

СВЯТО
18.01.22 - 16:25

Сьогодні у театрі ім. Шевченка в урочистій атмосфері нагороджували найкращих організаторів новорічних і різдвяних культурно-мистецьких заходів у районах міста та міському ялинковому містечку. Криворіжців відзначили за якісне художньо-естетичне оформлення ялинкових містечок та облаштування ігрових майданчиків для дітей і молоді.

Дипломами I ступеня нагородили виконкоми:

• Металургійної районної у місті ради, голова Геннадій Шаповалов;
• Центрально-Міської районної у місті ради, голова Катерина Мурашова;
• Тернівської районної у місті ради, голова Сергій Кушнір;
• Довгинцівської районної в місті ради, голова Ігор Ратінов;

 

Особливо відзначили внесок промислових підприємств міста в організацію святкування. Дипломи отримали:

• ПрАТ «Північний гірничо-збагачувальний комбінат»;
• ПрАТ «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат»;
• ПрАТ «Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат»;
• АТ «Південний гірничо-збагачувальний комбінат»;
• ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг»;
• АТ «Кривбасзалізрудком»;

 

Ґран-прі огляду–конкурсу «Ялинка-2022» за креативність режисури, яскраве музичне вирішення сюжету, залучення молоді до участі у виставі, високий рівень виконавської майстерності при постановці вистави «Попелюшка» (режисер-постановник Олексій Гаврілевич) отримав Палац культури «Інгулець» (директор Олексій Гаврілевич).

 

Театралізовані дійства (I місця)

За якісне театралізоване відкриття ялинкового містечка «Новорічний Зорепад і усе на новий лад» (режисерки-постановниці Наталя Калюжна, Вікторія Штиленко) нагороджено Центр дитячої та юнацької творчості «Дружба» (директорка Тетяна Філімонова).

 

За якісне театралізоване відкриття ялинкового містечка «Новорічна феєрія» (авторка, режисерка-постановниця Ольга Ліхман) - Палац дитячої та юнацької творчості Центрально-Міського району» (директорка Ганна Приходько).

За якісне проведення театралізованого відкриття ялинкового містечка «Час повірити в дива!» (сценаристки, режисерки-постановниці -  Оксана Довгій, Тетяна Вєтковська, хореографія – Ольга Борисова) - Центр дитячої та юнацької творчості Металургійного району» (виконуюча обов’язки директора Наталя Степанюк).

 

Новорічні вистави

За новорічне фентезі з елементами 3D-шоу «У пошуках Різдва» (режисер-постановник Андрій Івасіх) - «Криворізький академічний міський театр драми та музичної комедії імені Тараса Шевченка» (директор-художній керівник Назар Чирка).

 

За новорічну казку «Снігова королева» (автор та режисер-постановник Сергій Бєльський, заслужений діяч мистецтв України) - Криворізький академічний міський театр музично-пластичних мистецтв «Академія руху» (директор-художній керівник Олександр Бєльський).

 

За новорічну виставу «Мрії збуваються завжди» (авторка та режисерка-постановниця Світлана Михайлова) - Криворізький міський театр ляльок (директорка Світлана Михайлова).

 

За новорічну виставу «Новорічні пригоди в країні казок» (режисер-постановник Олег Капустін) - Криворізький державний цирк (генеральний директор Ігор Хлібосолов).  

 

За новорічну виставу «Новорічні пригоди в країні казок» (авторка – Леся Калайда, режисерка-постановниця – Анастасія Барасій) - Палац культури «Тернівський» (директорка - Тетяна Гордієнко).

 

За новорічну виставу «Новорічна ТікТок-казка» (режисерка-постановниця Тетяна Твердохліб) - Палац культури «Центральний» (директорка Ольга Якубовська).

 

За новорічну виставу для дітей «Казкові дива або новорічний детектив» (режисери-постановники Ростислав Лукомський, Сергій Гвоздєв ), театралізоване відкриття ялинкового містечка «Хай щастить усім нівроку в кожен день Нового року!» (режисер-постановник Сергій Гвоздєв)  - Палац культури «Північний» (директор - Володимир Будко).

 

Заступник міського голови Сергій Мілютін нагадав, що голова Громадської ради міста Олександр Вілкул поєднав зусилля міської влади та промислових підприємств для створення у Кривому Розі нової ілюмінації на «Алеї 200 каштанів», у парку перед міськвиконкомом, на кільці 95-го кварталу. «Зоряне небо» засяяло на проспекті Поштовому, театралізованою виставою супроводжувалось відкриття світлового шоу, яке щоденно демонструється на фасаді театру ім. Шевченка, яскравою ілюмінацією прикрасили площу Володимира Великого та Палац культури «Мистецький».

 

У Кривому Розі, на відміну від багатьох інших міст, коштом міського бюджету продовжують фінансувати палаци культури, в яких займаються понад 13 тисяч дітей та 130 творчих колективів. На підтримку 3-х професійних театрів у 2022 році спрямують близько 40 млн грн, з урахуванням виплат заробітної плати, та  оплати теплопостачання. Незважаючи на складні економічні умови та підвищення держмонополіями ціни на газ, місто виділяє кошти на оплату енергоносіїв та комунальних послуг для закладів культури - на це заплановано 24,6 млн грн.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: