Шукають "альтернативні локації". Криворізький "Ашан" планує переїхати

КОМЕНТАР
27.01.22 - 12:59

Гіпермаркет “Ашан” у Запоріжжі та Кривому Розі планує перейти на нові локації через закінчення термінів дії договорів оренди, - повідомляють на сайті Retailers. 

У популярному серед криворіжців гіпермаркеті заявили, що нові умови та формат приміщень, висунуті орендодавцями, не відповідають їхнім планам розвитку. Тепер компанія розглядає приміщення площею від 5 тис. кв. м, які відповідатимуть її новій концепції розвитку “магазинів майбутнього".

 

 

Конкретні терміни “переїзду” магазинів на нові локації поки не повідомляють. 

 

Раніше у коментарі Retailers “Ашан” повідомляв, що у 2022 році у магазинів у Кривому Розі та Запоріжжі закінчується контракт оренди, і мережа працює над альтернативними локаціями. В "Ашані" казали, що націлені на розвиток та збільшення кількості торгових точок і водночас ведуть перемовини про можливість купівлі інших мереж магазинів.

 

Ще в грудні 2021 року Retailers писав про плани компанії змінити деякі локації гіпермаркетів. Однією з причин такого рішення могли стати проблеми з операційним менеджментом. Компанія “Ашан” з 2018 року стала збитковою, прибуток отримали лише за три квартали 2021 року. У пандемічний 2020-й рік виторг “Ашану” в Україні скоротився на 0,7%, до 14,1 млрд грн. 

 

Ашан Рітейл – це міжнародна мережа роздрібної торгівлі, створена у Франції у 1961 році. Наразі компанія присутня у 12 країнах Європи, Азії та Африки і є 11-м світовим дистриб`ютором продуктів харчування та 35-м роботодавцем у світі.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: