У потязі Дніпро – Київ працює хвостата «провідниця» Ніколь

ЦІКАВО
13.05.22 - 17:59

В Укрзалізниці є незвичайна провідниця – собака на прізвисько Ніколь. Вона допомагає пасажирам впоратися зі стресом і переживаннями, розважає дітей і стежить за порядком у вагоні разом зі своєю господинею.

У 2018 році провідниця Тетяна Мінькова врятувала змерзле цуценя на вокзалі в Дніпрі, забрала до себе, відігріла, вилікувала. Намагалася знайти для пухнастої сім'ю, але ніхто її не захотів. Тож Ніколь залишилася з жінкою. Разом вони вже чотири роки.

 

У перші дні після масштабного вторгнення Ніколь залишалася вдома одна. Всі сусіди, друзі Тетяни поїхали, і їй довелося  попросити у керівництва дозволу взяти улюбленицю з собою на роботу. Так Ніколь і стала помічницею господарки.

 

«Ніколь дуже ввічлива, розумна і слухняна. Вона стежить за порядком, допомагає піклуватися про пасажирів. Першою застрибує у вагон і перевіряє його на готовність до рейсу.  Перевіряє навіть якість прибирання. З пасажирами спілкується обережно і найбільше любить розважати дітей», - розповіла  власниця собаки.

 

Ніколь живе в купе з провідниками. Там у неї є місце для відпочинку і все необхідне.

 

На рахунку у Ніколь - вже більше десятка евакуаційних рейсів. Вона вакцинована, чіпована, з міжнародним паспортом і навіть вже встигла з'їздити до Польщі.

 

Зараз собака «працює» на маршруті Дніпро – Київ.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»