Брифінг начальника Військової адміністрації Кривого Рогу О.Вілкула на вечір 13 травня

ВАЖЛИВО
13.05.22 - 21:36

Начальник Військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул - про ситуацію на Криворіжжі на вечір 13 травня.

ГОЛОВНЕ:

 

- Ситуація у Кривому Розі та Криворізькому районі залишається стабільною та повністю контролюється Збройними Силами України та Військовою адміністрацією. Істотних змін у оперативній обстановці не відбулося. Наші військові перебувають на своїх позиціях і продовжують упевнено виконувати всі поставлені бойові завдання.

 

- Окупанти продовжують обстріл по всій лінії зіткнення. Б'ють по мирних населених пунктах, порушуючи усі міжнародні норми та правила ведення війни. У Криворізькому районі було обстріляно село Новосеменівка Апостолівської громади. Наші воїни дали гідну відповідь. Сьогодні у орків серйозний мінус і за живою силою, і за технікою.

 

- Триває розмінування територій. Тільки сьогодні знешкоджено ще 32 кумулятивно-уламкові касетні боєприпаси.

 

- На тимчасово окупованих територіях люди тікають від жахіть «русского мира». Лише минулої ночі Кривий Ріг прийняв 946 людей, які евакуювалися з Херсонської області. Вдень прибуло ще 436 людей. Ще понад 4000 людей проїхали транзитом. Ми вже більше двох місяців ведемо велику роботу і місто було готове до прийняття людей. Ті, кому потрібно було житло, були розселені у спеціально обладнаних школах та дитячих садках. Усім, хто потребував, було надано медичну допомогу. Всіх годуємо, а хто їде транзитом – одержують продукти харчування. Працювали до 6-ї ранку. Нині у Кривому Розі вже понад 55 000 вимушених переселенців.

 

- Сьогодні Кривий Ріг попрощався із нашою землячкою Інною Дерусовою. Вона була бойовим медиком та врятувала понад 10 наших бійців. Виконуючи свій обов'язок і допомагаючи пораненим, загинула під обстрілом орків. Посмертно їй присвоєно звання «Герой України». Ми помстимемося за кров, за сльози, за смерть кожного українця. А у Кривому Розі обов'язково буде вулиця імені Героя України Інни Дерусової. Попри все, нас не зламати, нас не перемогти. Ми пишаємося нашими героями і рівняємось на їхню мужність. І всі разом наближаємо нашу перемогу.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: