40 тисяч гривень за статус учасника бойових дій. На Дніпропетровщині офіцер ЗСУ торгував посвідченнями УБД

КРИМІНАЛ
04.10.21 - 15:52

На Дніпропетровщині судитимуть командира роти однієї із військових частин, який торгував статусом учасника бойових дій, - повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Слідчі ДБР задокументували факт «допомоги» солдату. Командир приховав від керівництва, що підлеглий не відбув до зони проведення операції Об’єднаних сил, а поїхав додому. За це солдат заплатив командиру 40 тисяч гривень. 

 

Військовий обвинувачується в обіцянці здійснити вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, в одержанні неправомірної вигоди, а також у неприпиненні кримінального правопорушення (ч. 2 ст. 369-2, ч. 3 ст. 426 КК України).

 

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

 

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Дніпропетровська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Південного регіону, оперативний супровід – СБУ.

 

У межах окремого кримінального провадження слідчі нададуть правову оцінку діям іншим військовослужбовців, у тому числі керівництву частини, в якій торгували посвідченнями учасника бойових дій.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: