Чорнобаївка, де ЗСУ 6 разів знищили окупантів, увійде в історію воєн, - Зеленський

ВАЖЛИВО
20.03.22 - 10:22

Село Чорнобаївка на Херсонщині стало своєрідним "бермудським трикутником" для російських окупантів. Адже тут наші Збройні Сили вщент розбивали ворога вже 6 разів.

"Українська Чорнобаївка увійде в історію воєн. Це місце, де російські військові і їхні командири показали себе повністю такими якими вони є -  бездарними, здатними просто здати своїх людей на забій. 6 разів наші військові знищували окупантів під Чорнобаївкою. 6 разів, і вони все одно приходять туди", - заявив у своєму зверненні президент  Зеленський

 

Вперше, 27 лютого, поразка на аеродромі Чорнобаївка застала росіян зненацька. Тоді ЗСУ затосували "Байрактари". Усі наступні поразки ворога можна вважати свідомим вибором.

 

7 та 15 березня ЗСУ знову "підсмажили" російську військову техніку – було знищено десятки гвинтокрилів та велику кількість особового складу окупантів.

 

Українська армія у ніч на 7 березня вдарила по скупченню гелікоптерів ЗС РФ, тоді повідомили про знищення близько 30 вертольотів ворога.

 

16 березня українські військові знищили ще сім бойових вертольотів російської армії у Чорнобаївці.

 

Вже 18 березня ЗСУ завдали у Чорнобаївці удар по командному пункту 8 загальновійськової армії Південного військового округу РФ.

 

Тоді було ліквідовано генерал-лейтенанта Андрія Мордвічева, командувача 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу РФ.

 

Про останній випадок, станом на 19 березня, повідомив радник глави Офісу президента Олексій Арестович: «Тільки не смійтеся. Ми знову вгатили їх у Чорнобаївці. Шостий раз».

 

Аеропорт щоразу ставав могильником для росіян, однак передбачувані наслідки їх не зупиняли. Ворожі "танці на граблях" породили багато мемів та жартів у мережі.

 

"Побачити Чорнобаївку і померти", "Намолене місце", "День бабака", "Після перемоги Чорнобаївка стане туристичним містом", – так жартують нині українці.

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: