Колишній боєць Криворізької танкової бригади – дебютант змагань для поранених АТОвців

ВІЙСЬКОВІ
03.03.20 - 16:37

У Харкові відбулися ІV Всеукраїнські кросфіт-змагання для поранених учасників АТО/ООС та осіб із інвалідністю. У них взяли участь 20 колишніх військових, які втратили кінцівки на війні, з 9-ти міст, – повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ. Серед учасників – і колишній військовослужбовець Криворізької бригади.

Кросфіт-атлети змагалися у двох номінаціях: дебютанти і професіонали.  Учасники змагань у кілька етапів виконували індивідуальний силовий блок: підкидали м’яч вагою 9 кілограмів, підтягувалися на перекладині, підіймали 40-кілограмову штангу чи півторапудову гирю, відтискалися від підлоги і веслували на тренажері.

 

Серед дебютантів – колишній боєць 17-ї окремої танкової Криворізької бригади ім. Костянтина Пестушка Андрій Забігайло, який пішов на фронт у перші хвилі мобілізації.

 

«Мені як ексміліціонеру зі стажем, доручили командувати механізованим відділенням, – розповідає Андрій. –  Усілякого побачив на першій лінії оборони. Але головне, там я знайшов вірних друзів, які й тепер мене не забувають. У жовтні 2014-го року під Попасною ворог обстріляв нас із важкої артилерії. Я втратив ногу. Потім - тривалий курс лікування й реабілітації. Впав у депресію. Нічого не хотілось. Заняття спортом буквально врятували життя, а нові товариші по стадіону показали правильний шлях».

 

Зараз Андрій Забігайло – активний військовий волонтер, виступає з лекціями перед молоддю, допомагає людям позбавитися поганих звичок і повернутися до нормального життя.

 

Усі спортсмени отримали подарунки від волонтерів, призи і грамоти. Під час церемонії нагородження заступник начальника Харківського гарнізону полковник Юрій Калгушкін висловив захоплення силою духу та тіла кросфіт-атлетів і вручив відзнаку Міністерство оборони України «Знак Пошани» одному з організаторів змагань — волонтеру з Харкова Андрію Шейніну.

 

Фото Генерального штабу ЗСУ.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: