Кривий Ріг попрощався з Героєм - загиблим захисником Артуром Куликом

ЖАЛОБА
26.07.22 - 14:23

На Краматорівському цвинтарі Кривого Рогу нині поховали нашого загиблого земляка - воїна Артура Кулика. 49-річний захисник загинув 23 липня поблизу с. Кам’яне Херсонської області. Він служив стрільцем у в/ч А3283.

У мирний час Артур Кулик працював кріпильником дільниці №16 шахти «Гвардійська» КЗРК. На цій шахті чоловік пропрацював понад 20 років.

 

Протягом 2014-2015 років брав участь в АТО. У 2017 році служив за контрактом ще пів року, захищаючи східні кордони нашої країни від росіян. 25 лютого 2022 криворіжця як досвідченого воїна мобілізували до ЗСУ. Він прагнув жити у вільній і незалежній державі і був до останнього вірним військовій присязі.

«Ми працювали разом з 2001 року. Це була гарна людина, працелюбна. Артур відмінно виконував свої професійні обов’язки, був чудовим другом і напарником. Він мав особливе, загострене ставлення до російської агресії проти нашої держави, тому одразу ж після вторгнення зібрався на фронт», - розповідає Руслан Гречка, колега загиблого.

 

«Ми разом служили з Артуром, він загинув зі зброєю в руках 23 липня о 05.20 під селом Кам’яне на Херсонщині. Був чесним і порядним, свідомо й мужньо захищав нашу Батьківщину ще з 2014 року. Весь наш підрозділ - у скорботі. Ми завжди пам’ятатимем його», - каже побратим Кулика, молодший сержант Віталій Поздняк.

 

За подвиг із оборони рідної землі, бійця посмертно нагородили нагрудним знаком «За заслуги перед містом» 3 ступеня. 

Без чоловіка залишилася дружина Ірина Вікторівна, без батька – син Едуард.

 

Вічна пам’ять та слава полеглому Герою!

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: