Купа курячих трупів у селі Широке Криворізького району стурбувала місцевих мешканців. Відео

КОМЕНТАР
06.02.20 - 16:35

Учора перед в'їздом в село Широке, за 200 метрів від шосе Дніпро - Кривий Ріг, машина завезла й висипала на землю близько 2 тонн курячих трупів. Місцеві мешканці одразу ж стривожилися побаченим і почали обурюватися, побоюючись екологічного лиха.

Мешканці села Широке повідомили, що фура розвантажила цілу гору курячих тушок неподалік житлових будинків.

 

Селяни кажуть, хоч надворі і приморозило, сморід довкола стоїть нестерпний.

 

Ми звернулися по коментар до сільської ради, де нам пояснили, що дві тонни птиці привезли на місцеву фабрику для переробки на кісткове борошно.

 

За словами сільського голови, фабрика діє законно, тушки висипані поза межами села, а до найближчих будинків - більше як двісті метрів. 

 

"Коли ми отримали від людей такий сигнал, одразу ж виїхали туди і перевірили папери. Усі відповідні документи на цей вантаж на фабриці є. Дозвіл підписаний обласною Держпродспоживслужбою, за підписом О. Потоцького. Птиця вивантажена за межами села, всі документи - в порядку. Курей завезли з Запорізької області. Ці тушки переробляють на кісткове борошно, яке йде на собачий та котячий корм. До речі, запах чути лише поряд, а за 2-3 метри поодаль - вже нічого не чути. Ми спитали, що буде, коли прийде весна? Нас запевнили, що птицю оброблять спеціальною рідиною. Складують її лише до 1 березня, а далі все буде перероблене", - прокоментував ситуацію Микола Соляник, сільський голова с. Широке Криворізького району.

 

А тим часом місцеві мешканці запевняють, що не чули про таку фабрику в їхніх околицях. 

 

"Я про створення фабрики вперше чую! Ніколи не існувало такої на території сільської ради. Все своє життя (50 років) прожив у цьому селі! Повірте, село та все довкола нього знаю досконально! Вивчаю природу рідного краю з самого дитинства, на цій території часто фотографую птахів (вже фотографував). Сумно і гидко. Талі води понесуть цю гидоту разом з рідиною, якою буцімто оброблять цю купу, - в ставок", - коментує широківчанин Анатолій Сальник.

 

Місцеві мешканці виклали фото і відео у мережу. Дивіться нижче.

 

 

 

 

 
 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: