Літня оздоровлювальна кампанія: як відпочиватимуть криворізькі дітлахи?

АКТУАЛЬНО
18.05.21 - 13:38

На сьогодні у нашому місті мешкають близько 70 тисяч дітей шкільного віку. Навіть у непростих умовах пандемії, Кривий Ріг розробляє заходи з проведення літньої оздоровлювальної кампанії.

На робочій нараді мер Костянтин Павлов доручив управлінню освіти і науки, керівникам районів та відповідним службам взяти під контроль всі питання, пов'язані з оздоровленням дітей під час літніх канікул та створити максимальні умови для цікавого, змістовного, пізнавального, і головне, безпечного дозвілля школярів, з дотриманням усіх протиепідемічних заходів.

 

«Уже сьогодні треба розробити план заходів, аби якомога більше дітей охопити організованим дозвіллям, оздоровленням, відпочинком упродовж літа. Місто щороку розробляє муніципальну програму з літнього оздоровлення, однак у реаліях пандемії треба забезпечити виконання карантинних обмежень. Головне – подбати про безпеку дітей», - підкреслив Костянтин Павлов.

 

Слід зазначити, що єдиної державної думки щодо оздоровлення дітей під час літніх канікул не існує. На нараді зазначили, що поки в більшості регіонів країни відкриття пришкільних, оздоровчих та спортивних дитячих таборів не передбачається, Кривий Ріг у цьому плані якісно відрізняється, бо турбота про юне покоління – це важливо.

 

«Щороку ми покращуємо роботу з оздоровлення дітей, робимо її більш різноманітною і насиченою. У місті є декілька типів закладів, де можна планувати та проводити оздоровлення школярів. У цьому році заклади позашкільної освіти планують різні форми організації літнього дозвілля. Передбачено дуже багато екскурсій, розважальних, інтелектуальних та спортивних конкурсів, туристичних акцій, походів для того, щоб познайомити дітей з історією рідного міста та розкрити нові сторінки й межі Кривбасу. Крім того, якщо дозволить епідситуація, буде прийняте рішення про відкриття пришкільних таборів з денним перебуванням. Також ми плануємо продовжити роботу всіх ДЮСШ, у режимі спортивних таборів, де заплановані спортивні змагання і заходи різних форм. Усі масові заходи будуть відбуватися з дотриманням протиепідемічних норм», - зазначила Тетяна Кріпак, директорка департаменту освіти і науки.

 

 

28 травня в місті закінчуються класно-урочні заняття й далі освітній процес триватиме у режимі поглиблення та узагальнення знань, у формі екскурсій та надання консультацій школярам.

Такий режим триватиме до 15 червня. А вже 16 червня планують розпочати оздоровчу кампанію для дітей шкільного віку по всіх районах міста.

 

 

Кривий Ріг залишається єдиним містом України, яке зберегло базу комунальних оздоровчих таборів. Маленькі криворіжці мають можливість відпочити в морському таборі «Слава» на березі Чорного моря, набратися сил в таборі «Сонячний», розташованому в Гурівському лісі. З міського бюджету виділяють гроші на ремонти і оновлення матеріальної бази. Створено спортивний комунальний табір «Старт» (колишній «Корчагінець») - єдиний на Дніпропетровщині, де безкоштовно можуть відпочити і провести тренувальні збори вихованці всіх ДЮСШ міста та спортивних федерацій. Особливу увагу місто приділяє оздоровленню обдарованих дітей, хлопчиків і дівчаток, позбавлених батьківської любові і опіки, дітей із інвалідністю, дітей воїнів АТО. 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: