У реабілітаційному центрі «Солоний лиман» на Дніпропетровщині оздоровилися понад 200 АТОвців 

СОЦІУМ
02.01.19 - 13:48

Комфортні палати, зручні побутові умови, новітні апарати фізіотерапії, сучасні зали лікувальної фізкультури. Другий у регіоні центр реабілітації АТОвців нагадує скоріше комфортабельний готель, аніж медзаклад.

Його створила Дніпропетровська облдержадміністрація на базі обласної лікарні «Солоний лиман». У центрі вже оздоровилися понад 200 бійців. 

«В області функціонують вже два сучасні реабілітаційні центри для учасників бойових дій – при обласному госпіталі ветеранів та лікарні «Солоний лиман». Там дбають про оздоровлення бійців», – зазначив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко. 

У центрі, створеному торік в обласній лікарні «Солоний лиман», можуть одночасно оздоровитися до 30 бійців. Профіль закладу – ортопедичний.

Туди потрапляють переважно з травмами кінцівок і хворобами суглобів. 

Хлопці задоволені і процедурами і створеними для них побутовими умовами. В палатах – все для комфорту. В кожній встановлено телевізори.

Одна з «родзинок» центру – хол із креативним дизайном та фітостіноюіз живих рослин. 

«Навіть не очікував таких гарних умов. І палати гарні, і телевізор є. Наче і не в лікарні, а в якомусь шикарному санаторії», – сказав АТОвець Олександр Фільчиков. 

У поміч лікарям - і сучасний апарат пресотерапії. Зали лікувальної фізкультури обладнані спеціальними тренажерами, сучасними шведськими стінками, дошками Євмінова. 

Оздоровлення у реабілітаційному центрі – безкоштовне. Курс триває три тижні.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: