Зникли всі документи! У Кривому Розі допомоги потребує безпорадний літній чоловік

СОЦІУМ
09.09.20 - 11:13

Уже кілька днів паралізований криворізький пенсіонер лежить у своїй квартирі – самотній та безпорадний. Він не може пересуватись, говорити та самостійно себе обслуговувати. Чоловік просто лежить нікому не потрібний. А все через те, що у нього немає документів, вони щезли з квартири.

Сумну історію покинутого літнього чоловіка у соцмережі розповіла небайдужа містянка. За її словами, у нього стався інсульт. Деякий час чолов'яга перебував у лікарні, потім його повернули додому, паралізованого і неспроможного себе обслужити. Сусіди помітили, що дідусь давно не виходить із квартири та вирішили його провідати. 

 

«Уже 4 дні людина лежить у коридорі, нікому не потрібна. У нього нікого немає – з дружиною давно розлучилися, сестра проживає на окупованій території і не може приїхати на допомогу, більше ніхто з рідних на зв'язок не вийшов. Є тільки небайдужі сусіди, які не знають, куди звертатись», - розповіла Анастасія Іванова. 

 

Проблема у тому, що у Павла зникли усі документи: паспорт, пенсійне посвідчення та пластикова карта, на яку нараховують пенсію. А пенсія, скоріше за все, була немала, бо чоловік свого часу працював шахтарем, – каже небайдужа криворожанка. 

 

На жаль, чоловіку без документів важко допомогти в офіційних установах. За словами жінки, у Павла немає ні виписки з лікарні, ні статусу інваліда, ні навіть паспорта. 

 

Сусіди зібрали кошти, хто скільки може, і найняли людину, яка привела захаращену квартиру пенсіонера до ладу. 

 

"Якщо людина ніде не прописана, її можна прописати у Будинку нічного перебування, але для цього потрібен паспорт, і чоловік має бути мешканцем Кривого Рогу. Якщо у нього немає документів, то там йому можуть допомогти їх відновити. Якщо у пенсіонера є довідка ВПО, ми його теж можемо взяти, але в цьому випадку теж потрібен паспорт", – пояснила начальниця департаменту соцполітики міськвиконкому Інеса Благун.

 

 

Фото Анастасії Іванової.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: