На розкопаній могилі Поля, засновника видобутку руди у Кривбасі, бавляться дітлахи

СОЦІУМ
25.10.21 - 13:36

У Севастопольському парку Дніпра діти бавляться на місці розкопаної могили добре відомого на Криворіжжі підприємця, мецената, юриста й громадського діяча Олександра Поля. 

Світлину, де дітлахи обрали для забавок місце розкопок, виклали у соцмережі. Справа в тому, що величезна яма в парку розрита прямісінько біля дитячого майданчика. Там частково обвалилася огорожа, тож малюки тепер граються біля місця проведення розкопок.

 

Через недогляд відповідальних осіб, такі екстремальні ігри можуть закінчитися нещасним випадком.

 

Як ми розповідали, археологічні розкопки колишньої Лазаревської церкви тривали у Севастопольському парку з торішньої весни. Команда археологів біля самої церкви виявила склеп із похованими чоловіком та жінкою. Згодом експертизи підтвердили, що ці рештки належать Олександру Полю та його дружині. 

Поль (1832-1890) - український дослідник-археолог, краєзнавець, підприємець, меценат, активний громадський діяч, 15 років віддав детальному вивченню залізних руд Кривого Рогу та доведенню їх значущого промислового значення. Олександра Поля називають "степовим Колумбом". Його видатну постать глибоко шанують на Криворіжжі.  

 

У вересні цього року рештки Олександра Поля урочисто перепоховали і встановили на новій могилі плиту з лабрадориту - каменю, з якого колись був зроблений хрест на склепі Поля.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: