Росія застосовує хімічну зброю в Україні. Які наслідки та що робити під час атаки?

ВАЖЛИВО
13.04.22 - 15:51

Росіяни постійно бомблять хімічні заводи, а з 11 квітня й перейшли до прямого застосування хімічної зброї у Маріуполі.

Хімічна атака на Маріуполь – це не перший злочин росіян з початку повномасштабного вторгнення в Україну.

 

Першим таким злочином став обстріл хімічного заводу в Сумах, який спеціалізується на виробництві мінеральних добрив. В результаті обстрілу стався витік аміаку – безбарвного газу з різким задушливим запахом. Газ є токсичним та вибухонебезпечним. Зона ураження становила 5 км, проте мешканців міста врятував вітер, який відігнав газ.

 

5 квітня російські військові обстріляли територію хімічного заводу НВП “Зоря” у місті Рубіжне (Луганська область), пошкодивши цистерну з азотною кислотою. Вона є небезпечною при вдиханні, ковтанні та при потраплянні на шкіру та слизові оболонки. При ураженні можна втратити зір.

 

Кількість хімічних атак з боку росіян може значно збільшитися, адже вони обрали генерала Олександра Дворнікова новим відповідальним за “спецоперацію”. Раніше він очолював російські війська у Сирії, які активно застосували хімічну зброю проти ворогів дружнього до росії режиму Башара Асада. За наказом Дворнікова, відбулося близько 300 хімічних атак з використанням хлору, який обпікає шкіру, слизові оболонки й викликає спазм верхніх дихальних шляхів, призводячи до болісної смерті.

 

Центр національного спротиву детально розписав як надавати допомогу при ураженнях бойовими отруйними речовинами. Ознайомитися з матеріалом можна за посиланням: https://bit.ly/3Jx73dm

 

Джерело: Центр національного спротиву.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: