У Кривому Розі розпочали підготовку літніх таборів відпочинку для дітей

ЗДОРОВ'Я
15.04.19 - 15:01

У Кривому Розі створили штаб із літнього оздоровлення дітей.

Рішення про його створення прийняли на квітневому засіданні виконкому. Штаб займатиметься підготовкою оздоровчих таборів та створенням комфортних умов для повноцінного відпочинку юних криворіжців.

 

Кривий Ріг - єдине місто в Україні, яке зберегло комунальні дитячі табори «Слава», «Сонячний», «Старт». У них бюджетним коштом відпочивають діти пільгових категорій, а також обдаровані криворіжці та юні спортсмени.

 

Цього літа планують оздоровити більше 4 тисяч хлопчиків і дівчат.

 

У Кривому Розі понад 50 тисяч школярів потребують оздоровлення. Планується, що в морському таборі «Слава» побуває більше 2 тисяч дітей, у «Сонячному» (в с. Гурівка) оздоровиться 1000 маленьких криворіжців і ще стільки ж юних спортсменів відпочинуть у спортивно-оздоровчому таборі «Старт».

 

Особлива увага - до дітей пільгових категорій. Цей перелік був розширений.

Цього літа в комунальних таборах зможуть відпочивати діти чорнобильців, діти з інвалідністю I та ІІ груп, діти з сімей, які потрапили в складні життєві обставини, дітки, чиї батьки перебувають у зоні ООС або загинули під час бойових дій.

 

У таборі "Сонячний" оздоровлюватимуться "сонячні діти" та аутисти.

 

"У нинішній непростий час, коли не всі батьки можуть собі дозволити відвезти дитину на море, в місті є прекрасна альтернатива для відпочинку та оздоровлення - це наші комунальні дитячі табори. Вони вже почали готуватися до прийому дітей. Ремонтують корпуси та їдальні, упорядковують територію таборів і пляжів, закуповують ігровий і спортивний інвентар. Наші діти повинні добре відпочити на канікулах, і ми все для цього зробимо», - підкреслив мер Юрій Вілкул.

 

На літніх канікулах працюватимуть і пришкільні табори, в яких зможуть оздоровити понад 20 тисяч школярів. Всі діти будуть забезпечені повноцінним харчуванням.

 

 «З кожним роком ми покращуємо роботу наших таборів, робимо її більш різноманітною і насиченою. Намагаємось створити максимальні умови для цікавого і пізнавального дозвілля хлопчиків і дівчаток», - зазначила Тетяна Кріпак, директорка  департаменту освіти і науки.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: