У Кривому Розі стартував боксерський турнір пам’яті Олександра Асауленка

СПОРТ
13.02.19 - 15:21

У спорткомплексі КБ-75 урочисто відкрили боксерський турнір, присвячений пам’яті видатного спортсмена і тренера Олександра Асауленка.

 Він пішов із життя торік у вересні. За десятиліття тренерської діяльності виховав цілу плеяду боксерів.

На турнірі був присутній і мер міста Юрій Вілкул.
 
«Це змагання на честь нашого земляка, справжнього спортсмена, великої людини в боксі - Олександра Володимировича Асауленка», — зазначив міський голова.

 


 

Вшанувати пам’ять колеги до Кривого Рогу приїхали спортсмени з усієї України. У церемонії взяли участь рідні та друзі тренера.
 
«Мій брат був майстром спорту СРСР. Він серйозно ставився до роботи і навіть у 90-ті роки знаходив можливість фінансувати проект боксу. Ми організували боксерський клуб завдяки йому, його друзям та учням», — пригадав брат Олександра Асауленка Сергій.

 
«Сьогодні його вихованці підкорюють висоти, сходять на найвищі п’єдестали по всьому світу. Я вважаю, що саме такі люди гідні пам’яті і поваги, люди, які зробили все можливе, аби наш український спорт та український прапор були відомі на території всієї земної кулі», — зазначив народний депутат України Костянтин Павлов.

 


 

92 спортсмени позмагаються у 10 вагових категоріях. Формат поєдинків стандартний: три раунди по три хвилини. До п’ятниці включно поєдинки будуть проходити на ринзі КБ-75. А в суботу в Палаці молоді та студентів відбудуться фінальні зустрічі, нагородження та офіційне закриття турніру.

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: