В Україні знімають "Абсолютно брехливу історію" - веселий пригодницький серіал

КУЛЬТУРА
22.08.19 - 11:34

"Абсолютно брехлива історія" – так називатиметься серіал, який зараз знімають наші кіномитці. Українські автори, українські актори українською мовою грають абсолютно українську історію. - Факти

Це буде пригодницька комедія у 12 серіях. Хоча сам сюжет і справді вигаданий, творці серіалу намагаються правдиво показати життя й побут селян та козаків на межі XVI-XVII століть.

 

Саме за таких часів розгортаються події фільму. Тут і чоловіча дружба, й інтрига кохання, і вороги-переслідувачі, і козаки-характерники зі своєю потужною магією.

 

Буде не пафосно і трагічно, а весело й життєрадісно. 

 

За сюжетом, вихований шляхтичем простий селянський хлопець Іван грабує московського царя.

 

Коштовності потрібні, щоб викупити матір з турецького полону.

 

Хлопця переслідує жорстокий гончак московського царя і мисливець на людей Федір, який мусить повернути вкрадене та покарати грабіжника.

 

Для зйомок кінострічки зшили майже 100 історичних костюмів. Одна спідниця потягла на 12-13 тис. грн без вартості перлин, якими розшитий одяг.

 

Усі артисти – молоді українські митці, яких вже добре знають і люблять глядачі.

 

Пригодницьку комедію знімають в декількох локаціях. Частина натурних зйомок вже пройшла в Києві в національному музеї Пирогово, а потім команда серіалу перекочувала на острів Хортиця. 

 

"Ми "обжили" музей на Хортиці, добудували тут кілька об'єктів - сцену, комору Характерника, додаткові укріплення і сторожові башти. Спеціально для цього привезли 2 фури з реквізитом, - розповідає генеральний продюсер серіалу Оксана Іванюк. - Деякі речі вдалося відшукати нашим художникам, а деякі створювали самі. Наприклад, велику гармату для однієї зі сцен робили на замовлення. Те ж саме і з сережкою, за якої за сюжетом "женеться" головний герой Іван. Він краде її у московського царя, щоб викупити свою матір з турецького полону. Здійснити план йому не так просто. За збігом обставин, скарб потрапляє на Січ і виявляється в вусі кошового отамана. Для того, щоб непомітно його вкрасти, герой змушений вступити в ряди козаків".

 

Без травм на майданчику не обходиться, оскільки фільм буде насичений трюками.

 

"Ми намагаємося виконувати більшість трюків самостійно. Зрозуміло, що без травм не обходиться, - зізнався виконавець ролі Назара актор Андрій Ісаєнко. - У мене була дуже небезпечна ситуація з конем, коли я перекинувся разом з нею на великій швидкості. Пізніше члени знімальної групи мені говорили, що навіть дихати перестали в той момент, коли побачили цю картинку на моніторі. Але, слава Богу відбувся подряпинами".

 

Яскравими героями цієї історії стануть незвичайні тварини: коні, бик і навіть свиня. Команді лише доведеться пережити зйомки з ними, однак, акторів на ці ролі вже знайшли.

"Такого ви не знайдете ні в одному проекті, - каже генпродюсер. - У кожного коня, як і у справжніх акторів, є дублер. Тільки він не один, а чотири. Так, вони можуть бути різні за комплекцією, забарвленням і масою, проте в кадрі цього видно не буде. Ми їх гримуємо. Також ми заздалегідь купили молодого і спокійного бичка Семена, якого кілька місяців навчали всяким цікавим штукам. Тепер він у нас нова зірка, і за час зйомок встиг знятися ще в одному проекті. В одній зі сцен серіалу у нас з'явиться свиня. Спеціально для цього ми навіть кастинг тварин проводили, щоб вони виконували всі вказівки режисера".

 

Серіал "Абсолютно брехливі історія" вийде на екрани в 2020 році.

 

 

 

Фото із соцмереж.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: