Як завжди, перший. О 4-ій ранку подвиг переможців вшанували на житломасиві Південного ГЗК

СВЯТО
09.05.20 - 8:34

На честь подвигу мільйонів солдатів, які віддали за мир свої молоді життя у Другій світовій війні, щороку вдосвіта у нашому місті відбуваються урочистості до Дня Перемоги.

За давньою криворізькою традицією, першими в Україні, о 4-ій ранку подвиг наших героїчних прадідів вшанували на житломасиві Південного комбінату.

 

Дотримуючись правил карантинних обмежень, без масових скупчень людей, у парку ім. Савицького відбулася церемонія покладання квітів до Братської могили.

 

Пам'яті полеглих визволителів вклонилися міський голова, нардепи попередніх скликань, представники району і підприємств, місцеві мешканці. Небо заквітчали спалахи салюту.

 

До Братської могили прийшло кілька десятків людей. Всі вони були в масках, дотримувалися безпечної дистанції. 

 

"Щороку я приходжу сюди, щоб віддавати данину пам'яті загиблим і живим ветеранам. Я поруч тут живу, і навіть на карантині прийшов ввшанувати загиблих у тій війні", - ділиться почуттями місцевий мешканець.

 

Усіх криворіжців із Днем Перемоги привітав міський голова Юрій Вілкул: "Для кожного з нас – це особливе свято, у якому переплелися і біль невиправних втрат, і перемога справедливості. У цей день ми згадуємо і вшановуємо воїнів-захисників, які ціною власного життя боронили нашу землю від ворога. Вклоняємося вам, шановні ветерани, за патріотизм, силу та незламність духу. Ми вдячні тим, хто у післявоєнні роки відбудовував рідну країну, Кривбас. Запевняю вас – ми збережемо правдиву історію про воєнні події, а великий подвиг воїнів-визволителів назавжди залишиться в серцях наших дітей, онуків і правнуків. Дорогі ветерани, низький вам уклін і вдячність за приклад справжньої любові до Батьківщини. Ми глибоко шануємо вас і робимо все, щоб кожен ветеран відчував підтримку й турботу про себе. Бажаю вам міцного здоров'я й бадьорості духу, невичерпної енергії, добра й благополуччя, миру й злагоди!"

 

 

 

 

 

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: