КЗРК не допускає інспекторів служби Держпраці на комбінат для перевірки

КОМЕНТАР
11.12.20 - 11:03

Керівництво КЗРК не допускає інспекторів служби Держпраці до позапланової перевірки підприємства за зверненням працівників, - повідомляє голова НПГУ Михайло Волинець.

Як ми раніше писали, 4 грудня служба Держпраці мала розпочати перевірку щодо усунення виявлених у вересні порушень трудового законодавства на шахтах Криворізького залізорудного комбінату. 

 

"Перевірка погоджена Державною службою України з питань праці та доручена Головному управлінню Держпраці у Дніпропетровській області, - пояснює Михайло Волинець - Приводом для здійснення позапланових заходів державного нагляду (контролю) ПАТ «Кривбасзалізрудком» послужив лист - звернення самих працівників комбінату, які, до речі, не вперше публічно заявляють, демонструють у соціальних мережах численні факти порушень норм безпеки, охорони праці, трудового законодавства на підприємстві. Але адміністрація вперто не пускає фахівців управління Держпраці на комбінат. У відповідь на виписаний в.о.голови правління КЗРК Сергію Новаку штраф у 1105 грн за недопуск інспекторів, він повідомив, що буде оскаржувати рішення держоргану  у «реформованому» суді Кривого Рогу".

 

Як ми повідомляли, через масовий страйк рударів КЗРК, наприкінці вересня 2020 року на підприємстві провели позапланову перевірку. Головне Управління Держпраці у Дніпропетровській області перевірило роботу КЗРК та його структурних підрозділів – шахт Тернівська, Гвардійська, Родіна, Октябрська. Виявили 190 порушень з охорони праці. За допущені порушення на винних посадових осіб склали 14 адмінпротоколів. Тоді керівництву підприємства рекомендували негайно зупинити виробництво за фактом наявності порушень, що можуть нести загрозу життю та здоров’ю працівників.

 

Але минуло кілька місяців, і 3 грудня на шахті "Тернівська" в результаті обвалу гірничої маси постраждали троє гірників, двоє з них отримали травми і були госпіталізовані. Таким чином, за останні кілька місяців, на шахтах КЗРК сталося вже 3 аварії, в яких один гірник загинув

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: