Поборолися. У Кривому Розі відбувся чемпіонат міста з самбо

СПОРТ
05.02.19 - 13:54

Самбо - самооборона без зброї. Чемпіонат міста з цього доволі популярного спортивного єдиноборства відбувся в суботу в ДЮСШ № 9. Мета змагань — загартування перед обласними та всеукраїнськими чемпіонатами. У різних вагових категоріях боролися хлопці та дівчата майже з усіх спортивних шкіл міста.

 Фаворити змагань — дев’ята спортивна школа, були не в  повному складі.

«Зараз паралельно проходить чемпіонат України в Херсоні. Частина наших спортсменів туди поїхала, та заплановані змагання ми провели на пристойному рівні. Участь у таких спортивних заходах є основою для підтвердження своєї майстерності і для виконання нормативів майстра спорту», — розповів тренер із самбо ДЮСШ № 9 Сергій Юріцин.

 

 

Заняття формують не тільки фізично розвиненого бійця, а й дисципліновану та цілеспрямовану особистість. Титуловані вихованці продовжують змагатись у чемпіонатах міста, навчаючи у такий спосіб молодих спортсменів. Андрій — самбіст із досвідом. Самбо для нього вже не тільки хобі.

«Я займаюся вже понад 10 років. Починалося все як шкільне захоплення. Я вже й сам тренер, тому самбо — це моє життя. Хотілося б побажати молодим самбістам впевненості, не задирати носа і не здаватися», — побажав переможець змагань Андрій Каргополов.

 

 

Обмін досвідом титулованих бійців із молодими спортсменами неабияк впливає на виховання майбутніх чемпіонів, - каже тренер. Цього року спортивна школа зайняла 3 місце серед 11-ти в підсумковому огляді-конкурсі спортивної роботи. Основну кількість балів приніс саме відділ самбо за численні перемоги на обласних та всеукраїнських змаганнях.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: