Юрій Вілкул: Місто вже допомогло мешканцям 276 будинків зробити ремонти і утеплення

БЛАГОУСТРІЙ
25.08.20 - 13:15

У Кривому Розі з 2016 року успішно діє програма мера Юрія Вілкула «Теплий дім». Її мета - впровадження енергоощадних технологій, об’єднання ресурсів органів місцевого самоврядування й співвласників.

За умовами співфінансування проєктів мешканці будинку повинні сплатити незначну (від 3%) суму витрат. Основна частина коштів виділяється з міського бюджету.

 

«За цей період у 276 будинках впроваджені заходи з енергозбереження. Торік програмою «Теплий дім» скористалися 67 будинків. Ми і надалі будемо підтримувати співвласників ОСББ. Ми добре розуміємо важливість заходів з термомодернізації, адже це не лише покращення житлового фонду міста, а ще й можливість для мешканців заощаджувати на енергоносіях», - зазначив міський голова під час виїзної наради біля будинку 51А по вулиці Старовокзальній.

 

Важливо те, що за умовами конкурсу мешканці самі обирають фронт робіт. Так, за 4 роки в будинках учасників конкурсу виконано великий обсяг робіт з ремонту та ізоляції внутрішньо-будинкових мереж централізованого опалення; заміни вікон і дверей у місцях загального користування; комплексного утеплення стін будинків та підвальних приміщень. Також у багатоквартирних будинках капітально відремонтовані міжпанельні шви, покрівлі (з утепленням), модернізовано системи електропостачання із заміною електрощитових і внутрішньої електропроводки.

 

У 2020 році, за результатами оцінювання проєктів та голосування, визначили 59 переможців проєкту.

 

Наразі виконують роботи у 33 будинках: міняють вікна та двері в під'їздах на металопластикові, ремонтують та замінюють мережі електропостачання, централізованого опалення.

 

Незабаром розпочнеться новий конкурс, переможці якого зможуть втілити у життя свої проєкти вже у наступному році. Потенційним учасникам варто пам'ятати, що більше шансів на перемогу у будинків з найменшим розміром заборгованості за житлово-комунальні послуги.

 

 

Джерело – управління преси та внутрішньої політики виконкому.

«Дізнавайтесь про новини міста першими! Підписуйтесь на наш Telegram!»

Читайте також: